Narzędzia

Narzędzia

Wiertarka, klucz pneumatyczny, szlifierka, wkrętarka – te i wiele...

O funduszach poręczeń kredytowych

O funduszach poręczeń kredytowych

W dzisiejszych czasach praca jest jednym z najważniejszych i...

Tłumaczenia techniczne - specjalistyczne i urzędowe

Tłumaczenia techniczne - specjalistyczne i urzędowe

W każdej firmie jaka prowadzi swoją działalność również poza...

Parametry siatek zgrzewanych

Parametry siatek zgrzewanych

W sklepach internetowych i w sklepach stacjonarnych sprzedawane są...

BIKSENON

BIKSENON

Niezwykle szeroki już rynek motoryzacyjny stale się powiększa....

  • Narzędzia
  • O funduszach poręczeń kredytowych
  • Tłumaczenia techniczne - specjalistyczne i urzędowe
  • Parametry siatek zgrzewanych
  • BIKSENON

Jak powinno się dobierać szkło gastronomiczne

Dekoracja stołu jest bardzo ważna nie tylko w przypadku wystawnych przyjęć. Każda działalność gastronomiczna powinna uzupełniać swoją sztukę kulinarną odpowiednim doborem zastawy porcelanowej, szkła i srebra stołowego. Te trzy elementy są bowiem tłem dla starannie przyrządzonej potrawy. Szkło gastronomiczne powinno być dokładnie dostosowane do wybranej wcześniej porcelany i harmonizować z każdym pojedynczym talerzykiem, misą, miseczką i półmiskiem. Kieliszki i szklanki powinny współgrać również z wystrojem wnętrza restauracji czy kawiarni oraz ze stylistyką każdego dania.

 Bogato zdobione szkło gastronomiczne jest niesamowicie efektowne, ale wybierając je, możemy przesadzić w dekoracji stołu. Ważny jest zatem umiar. Jeżeli zależy nam na podaniu trunków i napojów w fantazyjnym szkle, musimy zdecydować się na gładka porcelanę w jednolitym kolorze. Szkło gastronomiczne o prostym wzornictwie pasuje do każdej zastawy stołowej. Jest również uniwersalne i praktyczne. Warto również zwrócić na jego sposób wykonania oraz jakość materiału.